Update cookies preferences
⚡️ Najbolja električna podna grijanja ⚡️

Dali su mrežice rješenje za mene

Saša Rome 04.2023

grijaća mrežica

Nekoliko pitanja koje si trebate postaviti

Finalna podloga

Prije svega morate ustanoviti da li je ovo podno grijanje za Vašu podlogu. Mrežice: PVC, SPM i Slobodne žice: DWS i DCM-PRO su napravljeni za postavu direktno ispod fiksnih podloga, poput pločica, kamena, i sl. u nekim situacijama mogu ići i ispod lijepljenog parketa, vinila i sl. no tada zahtjeva dodatne radnje poput niveliranja kako bi uklonili "žarišne" točke.

Kako odabrati tip grijača

U ponudi imamo više grijaća koji mogu ići direktno ispod fiksnih podloga, u situacijama kada su prostori veći bez previše prepreka tada su mrežice PVC i SPM najbrže rješenje, kako one dolaze sa unaprijed definiranim dimenzijama: 50cm širine i dužina ovisno o tipu 0,5; 1; 1,5; 2; 2,5; 3; 4; ... 12; 15m2 broj kvadrata pomnožite sa dva i dobijete dužinu, npr.: 4m2 x 2 = 8 metara dužna.
Uvijek imate mogućnosti osloboditi nekoliko žica sa mreže kako bi prekrojili prema potrebama prostorije, no kada je previše prepreka a prostor je manji poput kupaonice, tada je puno praktičnije ići sa DWS.
DWS je slobodan grijač sa kojim bez ograničenja pokrijete svaki "kutak" u vašem prostoru. Prostori koji su "maksimalno" iskorišteni u smislu kvadrature često dođe do situacije gdje je pitanje da li imate dovoljno slobodnog prostora da bi sa jednom mrežicom dobili sustav grijanja jer jednostavno ne stane dovoljno veliki grijač sa dovoljno snage za grijanje, dok sa DWS sustavom ste sigurni jer možete iskoristiti svaki slobodni centimetar.
DCM-PRO je poseban sustav koji je više usmjeren na prostore koje iz nekog razloga nemaju niti mogu imati glazuru, a zbog fiksne finalne podloge je potrebno odvojiti finalnu podlogu deke.

grijaći kabel
DWS slobodna grijaća žica

Da to je sustav za mene, ali koji materijal?

Mrežice

Ako namjeravate unutar 10-15 godina mijenjati pločice u kupaonici onda čete sigurno oštetiti grijanje prilikom radova pa bi bilo logičnije rješenje ići sa PVC grijaćom mrežicom koja ima 10 godina jamstva.
I SPM i PVC mrežice dolaze sa 150W ili 200W/m2 oba sustava bi trebala biti dostatna za grijanje no ako Vam je slabija ili nikakva izolacija i/ili objekt se nalazi na prostorima gdje je zima znatno oštrija poput Gorskog kotara i sl. ili je iskoristivi prostor za grijač mali na primjer manja kupaonica koja ima kadu i tuš kadu, uz to ima i podnu školjku, veš mašinu tada bi 200W/m2 bio odgovor.

Slobodna žica

DWS sustav dolazi sa doživotnim jamstvom te je prije svega dizajniran za manje prostorije, kako sustav dolazi sa maksimalnih 800W instalacijske snage, no to Vas ne sprječava da ih stavite više na jedan termostat (do 3600W). Razlog zašto bi to možda htjeli je taj da je njegova debljina svega do 2mm, što je po našem iskustvu ponekad jedino rješenje.
Njegova najveća prednost je sloboda prilikom polaganja, pošto se snjime možete zavući i iskoristiti svaki kutak. Također je odličan za polaganje u prostorima nepravilnog oblika gdje bi sa mrežicom morali raditi kompromise.

DCM-PRO
Naš naj ekskluzivniji sustav, ne samo zbog cijene već i onoga što nudi.
Koristi se u situacijama kada zbog statičkih razloga ili visine nemate mogućnosti staviti glazuru/estrih. Može ići direktno ispod pločica i ostalih osjetljivih* podloga poput parketa, laminata, vinila itd.. *pod uvjetom da je niveliran.
Može se uklopiti u svaki prostor zbog slobode postavljanja sa svega 5,5mm mijenja glazuru od 4-5cm te dolazi sa doživotnim jamstvom.

Obratite nam se i rado ćemo odgovoriti na sva dodatna pitanja i pomoći Vam odabrati sustav koji je po Vašoj mjeri

Potražite odgovore na ostala pitanja

sobni termostat
Kako odabrati termostat

Najbrža ušteda na grijanju je pomoću efikasnog upravljanja

Saznaj više
najbolja podna izolacija
Zašto podna izolacija

Osim što smanjuje gubitke, ubrzava proces zagrijavanja do 70%

Saznaj više
grijaća folija
Plutajuće podloge

Grijanje direktno ispod laminata, klik parketa i vinila

Saznaj više

WAL

Rješenja za sve Vaše potrebe grijanja.

Slobodno nam se obratite za besplatno savjetovanje i izradu ponude krojena po Vašoj mjeri!

info@wal.hr