Update cookies preferences
⚡️ Najbolja električna podna grijanja ⚡️

Potrošnja grijanja

Saša Rome 05.2023

podno grijanje na struju potrošnja
električno podno grijanje potrošnja

Koliko troši podno grijanje na struju

Potrošnja

Razumijemo da je potrošnja jedno od ključnih pitanja koje Vas zanima kada je riječ o odabiru sustava grijanja za vaš dom ili poslovni prostor. Stoga želimo podijeliti s Vama neke informacije o podnom grijanju na struju.

Kada govorimo o potrošnji podnog grijanja na struju, važno je napomenuti da ona može varirati ovisno o nekoliko faktora. Površina prostorije, izolacija, upravljanje, postavke temperature, vremenska prognoza i cijene električne energije sve su važni čimbenici koji utječu na ukupnu potrošnju.

Ipak, moderne tehnologije električnog podnog grijanja su dizajnirane s naglaskom na energetsku učinkovitost. Sustavi danas koriste senzore i termostate koji optimiziraju potrošnju energije, omogućavajući Vam prilagoditi temperaturu prema svojim potrebama i stvoriti energetski učinkovit sustav grijanja. Jedna od prednosti električnog podnog grijanja je njegova ravnomjerna raspodjela topline. Budući da toplina izlazi iz poda prema gore, prostorija se zagrijava ravnomjerno, eliminirajući neugodne hladne zone koje mogu biti prisutne kod drugih sustava grijanja. Ova ravnomjerna raspodjela topline omogućuje Vam uštedu energije jer možete održavati nižu temperaturu u prostoriji uz istu razinu udobnosti.
Sad kad smo probali izbjeći odgovoriti na ključno pitanje, idemo priječi na konkretnije informacije. Kako bi mogli napraviti procjenu potrošnje, potrebni su nam sljedeći podaci: Gubici objekta, tj. detaljan proračun potrebne energije za grijanje.
U slučaju da nemate takav proračun, tada su nam potrebni sljedeći podaci

  • Lokacija, budući da nije svugdje jednaka vanjska temperatura
  • Detaljan tlocrt sa ucrtanim dimenzijama prozora i vrata, te visina stropova u objektu
  • "U" vrijednost vanjskih zidova i izolacije na objektu (ili debljine istih pa ćemo ih mi obračunati)
  • "U" vrijednost vanjskih prozora i vrata

Navedeni podaci će nam omogućiti da napravimo procjenu potrošnje, ista ne može biti 100% točna kako ne možemo utjecati na neke faktore poput: Vanjske temperature, ekonomičnost upravljanja.

Kako ekonomičnije upravljati grijanjem

Možda Vam nismo odgovorili na pitanje koliko podno grijanje troši, no možemo Vam dati par savjeta kako ekonomičnije upravljati grijanjem.
Prije svega, nešto što Vam stvarno radi razliku u potrošnji je izolacija objekta, zatim vrlo bitno je ekonomičnost upravljanja.
Naš pametni termostat 6iE Vam može uštedjeti 25% energije time da ne grije prazan prostor. On zapravo pamti vrijme zagrijavanja i hlađenja prostora i uspoređuje podatke sa vanjskom temperaturom, tako da njemu zadajete kada želite koju temperaturu imati a on za Vas programira grijanje. Da bi približno ekonomično upravljali grijanjem sami bi morali programirati termostat svakih par dana ovisno o vanjskoj temperaturi, a dok nam je toplo gotovo svi zaboravimo da je proljeće došlo i da je vani toplije.

Obratite nam se i rado ćemo odgovoriti na sva dodatna pitanja i pomoći Vam odabrati sustav koji je po Vašoj mjeri

Potražite odgovore na ostala pitanja

Grijaca mrezica

Grijaće mrežice

Grijanje direktno ispod pločica, kamena i sl.

Saznaj više
najbolja podna izolacija

Zašto podna izolacija

Osim što smanjuje gubitke, ubrzava proces zagrijavanja do 70%

Saznaj više
Grijaca folija

Plutajuće podloge

Grijanje direktno ispod laminata, klik parketa i vinila

Saznaj više

WAL

Rješenja za sve Vaše potrebe grijanja.

Slobodno nam se obratite za besplatno savjetovanje i izradu ponude krojena po Vašoj mjeri!

info@wal.hr