Update cookies preferences
⚡️ Najbolja električna podna grijanja ⚡️

Kako odabrati termoizolaciju

Saša Rome 04.2023

Termoizolacija

Svaki objekt ima svoje gubitke i svaki materijal ima svoja termička svojstva, koja usporavaju ili ubrzavaju prijenos temperature. Podne termoizolacije su bitne kako bi spriječili prijenos temperature na podu, da li to bila kuća ili stan. Kod podnih grijanja je to dodatno bitno kako ne bi samo smanjili trošak već kako bi ubrzali proces zagrijavanja objekta.

Primjena


U ponudi imamo nekoliko različitih tipova ovisno o primjeni:

  • WCI
  • WIB
  • WIU
  • WDO
Ovisno o tipu grijanja odnosno o tipu podloge (parket, laminat, pločice, tapison i sl.) i prostora (kupaonica i ostale vlažne prostorije ili ostale relativno suhe prostorije) u koje planirate staviti o tome ovisi koji tip izolacije odabrati.

Izolacija za postavu direktno ispod pločica

U ponudi imamo podne termoizolacije koje su razvijene za postavu direktno ispod keramike, razvijene su sa ciljem da omoguće alternativu investitorima koji renoviraju svoje objekte, a nemaju mogućnost staviti tipičnu podnu izolaciju što zbog visine, što zbog statike objekta. Tipična podna izolacija se stavlja 5-10cm, a na to ide dodatnih 4-5cm glazure/estriha. U ovom slučaju imate mogućnosti staviti izolaciju od svega 6mm direktno ispod grijaćih mrežica i time zadovoljiti potrebe sustava da ima što manje gubitke te ubrzali proces zagrijavanja do 90%.
WCI podna izolacija je naša najefikasnija termoizolacija sa termička otpornost od 0.111m2K/W sa svega 6mm debljine ubrzava proces zagrijavanja za 69%, ujednačuje temperaturu što omogućuje iskorištavanje topline za dodatnih 10,5% i umanjuje buku.

WBI podna izolacija je termoizolacija ali i hidroizolator što je savršen za korištenje u kupaonicama i sličnim "mokrim" prostorima. Kako bi u potpunosti služio kao hidroizolacijom potrebno mu je premazati sve bočne rezove prije montaže te spojeve između ploča nakon postave. Iste imamo u različitim debljinama i sa različitim termičkim svojstvima:

  • WIB 6mm; 0,16m2K/W
  • WIB 10mm; 0,28m2K/W
  • WIB 20mm; 0,58m2K/W
  • WIB 30mm; 0,88m2K/W
  • WIB 50mm; 1,50m2K/W

Izolacije za postavu direktno ispod plutajućih i osjetljivih podloga

WIU je fleksibilna termoizolacija za postavu direktno ispod klik podloga poput ne lijepljenog: parketa, laminata, vinila i sl. Ista ubrzava proces širenja topline i time umanjuje "žarišne" točke.
Za visinu od svega 6mm ima vrlo visoki termički otpor od svega od 0.17m2K/W
Koristi se u kombinaciji sa našom WLFH grijaćom folijom.

WDO su mediapan ploće, visine 7mm u dva sloja 3 i 4mm. One služe kao čvrsta ravna podloga za postavu ispod podloga poput: lijepljenog vinila, tapisona i sl. mekih podloga. Dodatno stvaraju "efekt" glazure, jer odvajaju finalnu podlogu od konstrukcije objekta te usporavaju proces zagrijavanja jer se toplina akumulira u njima. Također se koriste u kombinaciji sa WLFH grijaćom folijom i sa WIU podnom izolacijom.
U doticaju s vodom se napuhuju, te nisu prikladne za kupaonice i ostale sl. prostorije u kojima ima puno vlage.

Obratite nam se i rado ćemo odgovoriti na sva dodatna pitanja i pomoći Vam odabrati sustav koji je po Vašoj mjeri

Potražite odgovore na ostala pitanja

Grijaca mrezica

Grijače mrežice

Grijanje direktno ispod pločica, kamena i sl.

Saznaj više
sobni termostat

Kako odabrati termostat

Najbrža ušteda na grijanju je pomoću efikasnog upravljanja

Saznaj više
Grijaca folija

Plutajuće podloge

Grijanje direktno ispod laminata, klik parketa i vinila

Saznaj više

WAL

Rješenja za sve Vaše potrebe grijanja.

Slobodno nam se obratite za besplatno savjetovanje i izradu ponude krojena po Vašoj mjeri!

info@wal.hr